ylävalikko  
Kauhajoelta
< < Etusivulle | Muualta Suomesta    
 

Enkelikokemukset | Enneunet | Kummitustarinat | Oudot ilmiöt | Poltergeist | UFO-tarinat

Outoa menoa metsäkämpällä

Kertoja on 1964 syntynyt kauhajokelainen nainen.

Kauhajoelta käytiin vielä 1960-luvulla paljon metsätöissä muualla päin Suomea. Isäni oli yksi näistä kauhajokisista metsureista. Tämä tarina kertoo Keski-Suomesta, jonne isä oli sillä kertaa mennyt. Metsurit joutuivat yöpymään monenlaisissa majapaikoissa, välillä huonommissa ja joskus paremmissakin. Mökki, jonka isä savottatovereineen oli saanut kortteerikseen, ei ollut kehuttavassa kunnossa. Kinttupolun takana sijaitseva tölli oli rakennettu 1700-luvulla, mutta piti lämpöä vielä joten kuten.

Isä muisteli talon olleen selittämättömällä tavalla synkeän oloinen heti sinne saavuttaessa. Siihen oli kuitenkin tyytyminen, koska muuta paikkaa ei lähellä työmaata ollut, ja olivathan asujat illalla niin väsyneitäkin, ettei kolkkous haitannut. Joinakin öinä miehet heräsivät voimakkaisiin kolinoihin, joita kantautui tyhjästä yläkerrasta. Ne olivat kuin raskaita askelia. Mentyään katsomaan he eivät havainneet mitään erikoista eikä äänten alkuperään tullut selvyyttä.

Sama toistui monena yösydämenä. Toiset nukkuivat niin sikeästi, ettei mikään häirinnyt heitä, mutta herkkäunisimmat valvoivat ihmetellen melskeen aiheuttajaa. Vähitellen asukkaat hupenivat kuka minnekin niin, että jäljellä oli enää isä ja muuan toinen mies.

Eräänä yönä isä heräsi johonkin poikkeukselliseen; askeleet nimittäin alkoivat laskeutua alas portaita. Alakerran säppiin laitettu ovi rämähti auki. Nyt isä oli täysin hereillä kaikki aistit valppaina ja näki, kun sisään astui tumma hahmo. Tuvan lämmön sijaan tuntui hyytävän kylmä viima, koleus täytti koko tilan. Isä tutkisteli hahmoa, joka kulki hiljaa kiinnittämättä mihinkään huomiotaan. Olento oli vanhahko, tummiin vaatteisiin pukeutunut nainen, joka liikkui ympäri tupaa, kunnes palasi takaisin ovelle haihtuen näkyvistä. Oven säppi jäi auki.

Toinen mies ei ollut herännyt lainkaan eikä aamulla oikein uskonut isän kertomusta heidän yövieraastaan. Hän lupasi kuitenkin olla valveilla seuraavana yönä voidakseen todistaa, jos sama toistuisi. Keskiyöllä miehet totesivat ovisäpin olevan kiinni ja he ryhtyivät odottelemaan. Jälleen askeleet alkoivat kuulua portaista, ovi aukeni vauhdilla ja musta hahmo ilmestyi esiin. Haamu kuljeskeli niin kuin edellisenäkin yönä kadoten samaa reittiä.

Omituista oli, että isän asuinkaveri näki ainoastaan sen, että ovi tempaistiin auki ja hän tunsi myös kylmän ilmavirran puhaltavan huoneessa, mutta itse kummituksen näki vain isä.

Savotta loppui aikanaan ja kämppä oli jäämässä tyhjilleen. Postia ja palkkarahoja korpeen kuljettanut mies kysyi rohkealta kaksikolta, minkälainen kortteeri oli ollut. Samaan syssyyn hän kertoi, että mökissä oli isonvihan aikana surmattu nainen ja siitä lähtien siellä on kummitellut eikä kukaan ollut pystynyt asumaan siinä pidempään. Se oli helppo uskoa.

 

Kummitustarinat

Liitävä neito

Pää kadoksissa

Hevosia henkimaailmasta

Tunnoton teko

Kalmo kuutamoyössä

Kolkko kemuistapaluu

Kohtaaminen uimahallin sillalla

Toinen tapaaminen

Outoa menoa metsäkämpällä

Kulkuri

Pelottava kokemus

Itku

Kauppamatkustaja tulee vastaan

Askeleet porstuassa

Pikku-ukot säkkeineen